Graviola - biljka koja pobjeđuje rak: Važnost vode i hidratacije kod malignih bolesti

Važnost vode i hidratacije kod malignih bolesti

terapija vodom kod malignih bolesti

Terapija vodom

Terapija vodom pristup je koji se može koristiti zajedno s gotovo bilo kojim drugim pristupom liječenja. Oko sedamdeset posto ukupne tjelesne težine čovjeka čini voda, a naša svakodnevna prehrana daje nam oko dvije trećine vode koju tijelo traži. Liječnici i znanstvenici najčešće predlažu da pijemo od osam do deset čaša vode dnevno kako bi se zadovoljila preostala trećina koju tijelo traži. Kad ste umorni, obilno se znojite zbog vrućine ili napora potreban je veći unos vode, a to je posebno važno kod prisutnosti neke maligne bolesti. Preporuča se čaša mlake vode na prazan želudac za poticanje probave i rehidraciju organizma nakon spavanja te po jedna čaša svaki naredni sat do 18 sati poslijepodne.

Alkaliziranje organizma

Voda alkalizira organizam, odnosno smanjuje mu kiselost, što je jako važno u procesu ozdravljenja od malignih bolesti. Osim toga, ona ''ispire organizam'' od mrtvih stanica nastalih terapijom koju osoba uzima za borbu protiv raka. Voda podiže energiju jer dovodi kisik u stanice te ubrzava organizam. Podiže i raspoloženje.

Vodu je najbolje piti prije jela, a ne nakon jela jer slabi probavne sokove, pogotovo ako je jako hladna. Može se piti i za vrijeme obroka, ali u manjim gutljajima i mlaka. Važno je za brži oporavak od maligne bolesti pomoći probavnom sustavu da funkcionira pravilno. Dovoljnom količinom vode dopustit ćemo organizmu da bolje apsorbira hranjive tvari koje su nužne za oporavak te lakše eliminira otpadne tvari.

Kada je tijelo dovoljno hidratizirano, poboljšava se cirkulacija krvi te imunološki sustav može dosegnuti do stanica zahvaćenih rakom. Kako se jača imunološki sustav, tako se tijelo lakše bori s bolešću.

Sve je poznatija znanstveno dokazana činjenica da je nedovoljna konzumacija vode jedan od glavnih faktora rizika za obolijevanje od više sijela raka: rak debelog crijeva, dojke, bubrega, mokraćnog mjehura, prostate i testisa.

Osim terapije vodom za piće, kod malignih bolesti jako je korisna terapija kupanja ili tuširanja u postepeno sve hladnijoj vodi. To je tisućama godina stari i provjereni recept za jačanje otpornosti organizma na sve bolesti.

Zapamtite da kada osjećate žeđ, tijelo poručuje da je već dehidrirano. Zato se kod malignih bolesti preporuča ispijanje vode u manjim gutljajima tokom cijelog dana, od jutra do predvečerja, čak i kad osoba ne osjeća žeđ. Potrebno se naviknuti na takvu rutinu, ali navika se stiče već kroz nekoliko dana.

Ne treba ni naglašavati da je u svrhu oporavka od maligne bolesti potrebno piti kvalitetnu, tzv. živu vodu, slobodnu od klora i drugih kemijskih tvari, a najbolja je voda s provjerenog izvora. To je još jedan razlog više da se uputite u prirodu! 

Nema komentara:

Objavi komentar