Graviola - biljka koja pobjeđuje rak: Graviola: informacije

Graviola: informacije


GRAVIOLA U PRAHU

Prah Graviole se koristi tako što se zamiješa u čaši tople (ne vruće) vode, čaja, soka ili jogurta. Zdravim osobama za jačanje imuniteta preporuča se uzimati 1g dnevno, a osobama sa zdravstvenim tegobama 2 do 3g dnevno, ovisno o težini zdravstvenog stanja. Zbog učinka opuštanja koji ima, ukoliko se uzima 1g dnevno za jačanje imuniteta, najbolje je prah popiti poslije večere, 2-3 h prije spavanja. Kod zdravstvenih stanja, 2 do 3g praha je najbolje raspodijeliti u manje doze te uzimati 2 do 3 puta dnevno, prije obroka. Zbog jakog detoksikacijskog učinka, savjetuje se postupno povećavanje dnevnog unosa do preporučene dnevne doze od 3g. Ne preporuča se doziranje praha metalnom žličicom, pa stoga koristite drvenu, plastičnu ili keramičku žličicu. Budimo oprezni, na tržištu postoje i manje kvalitetni preparati graviole, kod kojih se preporuča veći unos, čak 6-8 grama dnevno - upravo zato što ti preparati u sebi sadrže jako mali udio bioaktivnih tvari! 

GRAVIOLA TABLETE

Uzimaju se 3 tablete od 500mg jedanput dnevno, prije obroka, za jačanje imuniteta i prevenciju, a dva puta dnevno za uništenje stanica raka. Zbog jakog detoksikacijskog učinka, savjetuje se postupno povećavanje dnevnog unosa do maksimalne dnevne doze od 3g, tj. 6 tableta. Tablete se posebno preporučaju u preventivne svrhe, te u određenim periodima za vrijeme kemoterapije kada je pijenje praha otežano zbog gadljivosti na svu hranu, što dolazi kao nuspojava kemoterapije.

Kontraindikacije

Korištenje se ne preporuča trudnicama, dojiljama te oboljelima od Parkinsonove bolesti. Osobama koje piju lijekove za snižavanje krvnog tlaka ili koje imaju niski krvni tlak, savjetuje se da ga redovito kontroliraju dok uzimaju Graviolu. Osobama koje koriste antidepresive, savjetuje se konzultiranje s liječnikom prije uzimanja Graviole.

Savjeti za korištenje

Za vrijeme terapije s Graviolom (list, tablete ili sok od plodova), potrebno je unositi dovoljno tekućine (1,5l do 2l dnevno), radi ispiranja štetnih tvari iz organizma. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Ukoliko dulje vrijeme koristite Graviolu, savjetuje se pauza od 7 do 15 dana nakon svaka tri mjeseca kontinuirane uporabe. Može se uzimati prije, za vrijeme i poslije kemoterapije. Ne izaziva ovisnost. Za vrijeme korištenja Graviole, poželjno je uzimati prirodni C vitamin (limunada, čaj od šipka, sok od zrelih plodova Graviole i sl.).

 

Postoji više vrsta Graviole na tržištu zbog različitih vrsta stabla Graviole koja se uzgajaju ili nalaze u prirodi. One se razlikuju kvalitetom, načinom obrade i količinom bioaktivnih sastojaka u samom prahu. Zato proizvođači navode različite preporučene dnevne količine (kod manje kvalitetne graviole preporučene su veće dnevne količine, čak i do 10 grama na dan, a kod kvalitetnije su preporučene manje dnevne količine). 

Najkvalitetnija Graviola dolazi iz tropskog pojasa Južne amerike jer joj je to prirodno stanište. Amazonska Graviola dolazi iz Amazonske prašume Perua i obrađivana je po najvišim standardima za kvalitetu i obradu hrane. Listovi su sušeni na niskoj temperaturi kako bi se sačuvali svi aktivni sastojci te zato ima visok udio annona acetogenina (bioaktivnih tvari). Zbog toga je preporučena dnevna doza Amazonske Graviole najviše 3g za odrasle osobe.

Nema komentara:

Objavi komentar