Graviola - biljka koja pobjeđuje rak: Graviola: čudotvorna biljka

Graviola: čudotvorna biljka

graviola sensa

sensaGRAVIOLA - ČUDOTVORNA BILJKA KOJU VOLE INDIJANCI

Osim što ciljano ubija stanice raka, graviola povoljno djeluje na rad unutarnjih organa te liječi poremećaje endokrinog sustava. Ona je antimikrobni agens širokog spektra za bakterijske i fungicidne infekcije, protuparazitni agens protiv unutarnjih parazita i crva, sredstvo protiv hipertenzije, za smirenje te protiv depresije... 

Prenosimo članak s web stranica magazina Sensa:

Svestrana biljka Graviola

Graviola, latinskim nazivom Annona muricata, zimzelena je biljka porijeklom iz Južne Amerike. Njeni zreli plodovi izvor su vitamina C, B1 i B2 te fosfora, a njena kora, list, korijen i sjeme stoljećima se koriste u medicini južnoameričkih Indijanaca jer obiluju alkaloidima i bioaktivnim spojevima acetogeninima. U Peruu lišće graviole uzimalo se za smirenje, kao diuretik i analgetik, a u Brazilu kao lijek za jetru, artritis, astmu te bolesti srca i žuči. Plodovi i sok tradicionalno se upotrebljavaju i za liječenje groznice, dijareje te za stimulaciju izlučivanja mlijeka kod dojilja. Prava čudotvorna biljka!

Graviola ciljano ubija stanice raka

O ljekovitosti graviole saznajemo od jednog od najvećih američkih proizvođača lijekova koji je 1970-ih godina na njoj proveo više od 20 laboratorijskih testova. Istraživanja su pokazala da bioaktivni spojevi iz graviole, annona acetogenini, kojih najviše ima u listovima, ubijaju maligne stanice čak 12 vrsta karcinoma, među kojima su karcinom debelog crijeva, dojke, prostate, pluća i gušterače. Studije Katoličkog sveučilišta u Južnoj Koreji te sveučilišta Purdue iz Indiane u SAD-u, potvrdile su da bioaktivni sastojci graviole selektivno ciljaju i precizno ubijaju stanice raka nekoliko stotina puta učinkovitije od kemoterapije.
Suprotno kemoterapiji koja urušava čitavo tijelo, annona acetogenini ubijaju isključivo stanice raka, ostavljajući zdrave stanice netaknutima te pružaju potporu oslabjelu organizmu! Ta su istraživanja objavljena u časopisu Journal of Natural Products. Znanstvenici s Purdue instituta Oberlies, Chang i McLaughlin otkrili su da je stanice raka koje su otporne na kemoterapiju (MDR stanice - Multi Drug Resistant), moguće tretirati acetogeninima iz graviole.

Graviola podiže imunitet

Osim što ciljano ubija stanice raka, graviola povoljno djeluje na rad unutarnjih organa te liječi poremećaje endokrinog sustava. Ona je antimikrobni agens širokog spektra za bakterijske i fungicidne infekcije, protuparazitni agens protiv unutarnjih parazita i crva, sredstvo protiv hipertenzije, za smirenje te protiv depresije. Graviola pokazuje i znatne rezultate u liječenju bolesti srca, astme, dijabetesa tipa 2 i bolesti jetre. Također pokazuje odlične rezultate pri podizanju imuniteta za vrijeme i poslije kemoterapije te kod pacijenata zaraženih HIV-om.

Kontraindikacije

Lišće graviole sadrži najveći broj acetogenina i najmanji broj alkaloida, tako da je njihova konzumacija povoljna za organizam u preporučenim dnevnim dozama. Trudnice i oboljeli od Parkinsonove bolesti ne smiju piti graviolu. Osobe koje piju lijekove za snižavanje krvnog tlaka ili imaju niski krvni tlak trebaju ga pratiti dok je uzimaju jer ona snižava krvni tlak i umiruje.

Članak možete pročitati na web adresi: http://www.sensaklub.hr/clanci/najave/graviola-cudotvorna-biljka-koju-vole-indijanci

2 komentara:

  1. Čitala sam u jednom članku da je graviola pomaže kod fibromialgije. Je li to istina, ako znate?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Istina je, da! Graviola se u područjima gdje raste, tradicionalno koristi u biljnim pripravcima za ublažavanje bolova ne samo kod fibromijalgije, već i artritisa, reume i neuralgije. 2010.g. je znanstvenom časopisu „International Journal of Molecular Sciences“ objavljena studija prema kojoj spojevi Graviole posjeduju ne samo analgetska svojstva (protiv bolova) već i anti-upalna svojstva.
      Ako Vam još kako možemo pomoći, slobodno nam se javite.

      Izbriši