Graviola - biljka koja pobjeđuje rak: Graviola i rak: znanstvena istraživanja

Graviola i rak: znanstvena istraživanja

Sveuciliste Purdue
Sveučilište Purdue, Indiana, SAD

Istraživanje o Gravioli provedeno 1970.-ih god.


Znanstvene studije - mehanizam djelovanja


Mnoge autohtone primjene Graviole su znanstveno potkrijepljene, a otkrivene su i dodatne iznimno vrijedne osobine. No ipak, tvrdnja koja je proslavila ovu biljku su njena citotoksična svojstva, što znači da ima sposobnost uništiti štetne stanice. Izraz citotoksično se obično odnosi na sposobnost da ubije stanice koje ne funkcioniraju ispravno. Više od 34 citotoksičnih spojeva su izolirani iz nje, a neki od njih su do 10,000 puta moćniji od citotoksičnih spojeva koji se obično koriste u lijekovima protiv raka. No, Dietary Supplement Health and Education Act (DSHEA) sprječava stvaranje zdravstvene tvrdnje. Zbog toga, nitko ne može preporučiti korištenje citotoksičnih svojstava za tretiranje bilo koje bolesti. Međutim, s obzirom na pokazana svojstva Graviole, i budući da je prisutna uloga imunološkog sustava u otklanjanju disfunkcionalnih stanica, možemo reći da je ona prirodna biljka koja može potaknuti funkcije imuniteta u izuzetnoj mjeri.

Istraživanja o Gravioli na Sveučilištu Purdue


Sveučilište Purdue ima potporu Nacionalnog Instituta za tumore.  Istraživači s Purdue-a su otkrili da je lišće ovog čudotvornog drveta uništilo stanice raka pored 6 ljudskih staničnih linija i bilo je posebno učinkovito protiv stanica raka prostate i gušterače.

U odvojenoj studiji, istraživači s Purdue sveučilišta su pokazali da su ekstrakti iz lišća te biljke vrlo učinkoviti u izoliranju i ubijanju stanica raka pluća.

Možda najznačajniji rezultat studije koje je provelo Katoličko Sveučilište Južne Koreje je da se Graviola pokazala da selektivno napada neprijatelja:

*ostavlja sve zdrave, normalne ćelije netaknutima

*kosa ne opada

*ne napada stanice želuca.

Gledajući ovu studiju, Graviola je obećavajući dodatak prehrani za matične tretmane. Studije su pokazale da se ova čudesna biljka bori ne samo protiv raka, nego i protiv drugih bolesti.

Iako je fokus na tome da liječi rak, značajnu pomoć uzimanjem Graviole mogu osjetiti ljudi koji boluju od:

hipertenzije, grčeva, prehlade, nervoze, svrbeža, nesanice, neuralgije, artritisa, čireva, reumatizma, grčenja mišića, visokog krvnog tlaka, dijareje, mučnine, čira, lišajeva, skorbuta, malarije, dizenterije, dispepsije, groznice.

1 komentar:

  1. Napravljeno je istraživanje 1996. godine na sjemenu Graviole gdje je frakcioniranjem dobiveno 5 spojeva od kojih je jedan (cis-annonacin) imao selektivno citotoksično djelovanje na stanice adenokarcinoma debelog crijeva, i to čak 10 000 puta jače od farmaceutskog lijeka adriamicina. Istraživanje je (na engleskom jeziku) objavljeno ovdje: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8991944

    OdgovoriIzbriši