Graviola - biljka koja pobjeđuje rak: Rak: uzrok nastanka kiselost tijela?

Rak: uzrok nastanka kiselost tijela?


boutenko zeleno za zdravlje
Victoria Boutenko: Zeleno za zdravlje

Rak i kiselost organizma

U ovom postu skrećemo pozornost na studije Nobelovca dr. Warburga o uzroku nastanka raka, opisane u knjizi ZELENO ZA ZDRAVLJE, autorice Victorie Boutenko. Ona u svojoj knjizi piše:
I u Rusiji i u Sjedinjenim Državama primijetila sam da se glavna struja medicine fokusira na sporedne uzroke bolesti. Za mene je to kao da golim rukama guramo automobil koji je ostao bez benzina umjesto da ga napunimo benzinom, ili kao da tješimo gladne ljude umjesto da ih nahranimo. Dakle, što je glavni uzrok bolesti? Danas imamo cijelo more zbunjujućih informacija i članke u kojima razni stručnjaci iznose razne razloge bolesti. Međutim, osobno mislim da je glavni razlog bolesti vrlo jasno objašnjen još 1931. godine! Prije više od 75 godina Otto Warburg dobio je Nobelovu nagradu za svoje otkriće da je uzrok raka oslabljeno stanično disanje zbog nedostatka kisika na staničnoj razini. Prema Warburgu, narušeno stanično disanje dovodi do fermentacije, što rezultira niskim pH (kiselošću) na staničnoj razini.

Dr. Warburg je u svojoj studiji za koju mu je dodijeljena Nobelova nagrada ilustrirao okolinu kancerozne stanice. Normalna zdrava stanica prolazi kroz negativne promjene kada više ne može primati kisik kako bi pretvarala glukozu u energiju. U nedostatku kisika, stanica pribjegava prvobitnom programu prehrane pretvorbom glukoze kroz proces fermentacije. Mliječna kiselina koju stvara fermentacija snižava stanični pH (acidobazičnu ravnotežu) i razara sposobnost DNK i RNK da kontroliraju dijeljenje stanice. Nakon toga stanice se počinju množiti. Mliječna kiselina istovremeno izaziva jake lokalne bolove jer uništava stanične enzime. Rak se javlja kao brzorastući vanjski stanični pokrov s jezgrom od mrtvih stanica.

Dr. Otto Warburg završio je jedan od svojih najslavnijih govora sljedećom tvrdnjom: «...danas nitko ne može reći da se ne zna što je rak i što je njegov glavni uzrok. Naprotiv, nema bolesti čiji bi glavni uzrok bio bolje poznat, i zato neznanje danas nije izgovor da se ne može poduzeti više u pogledu prevencije

Otto Warburg dobio je Nobelovu nagradu za to što je pokazao da rak buja LI anaerobnim (bez kisika) ili kiselim uvjetima. Drugim riječima, glavni uzrok raka je kiselost ljudskog tijela. U vrijeme kad sam pročitala njegov genijalni govor on je već odavna bio mrtav. Pitam se, ako je to otkriće bilo tako važno da je za njega dobio Nobelovu nagradu, zašto svi nisu upoznati s  tim što je pH?

Čim su znanstvenici otkrili kakvi bi trebali biti zdrav ljudski krvni tlak i temperatura, izumljeni su uređaji za njihovo mjerenje. Svaki puta kad bih otišla k liječniku izmjerili bi mi krvni tlak i temperaturu, ali ne sjećam se da mi je liječnik ikada izmjerio pH. Visok krvni tlak i vrućica, iako nisu ugodni, ne izazivaju rak. Kiselo stanje krvi ga izaziva. To je dokazao dr. Warburg, znanstvenik međunarodnog ugleda. Zato mi se čini da je od presudne važnosti informacije o pH odmah učiniti svima dostupnima.

Osobno smatram vrlo opravdanim da djeca uče pH indeks svih namirnica u školi i da bi sve namirnice koje se prodaju javnosti trebale imati pH indeks ispisan na etiketi sa sadržajem, zajedno s kalorijama i hranjivim tvarima. Na primjer, sir parmezan trebao bi imati crvenu upozoravajuću etiketu s pH znakom koji kaže da stvara ekstremnu kiselost -34! S druge strane, špinat bi mogao imati znak zlatne medalje s indeksom pH +14, kao izvrsna, alkalizirajuća hrana. Indeksi pH izmjereni su u biokemijskim laboratorijima i nije ih moguće pogoditi samo po izgledu hrane. Neke namirnice iznenađujuće su alkalne ili kisele; na primjer, većina ljudi začudi se kada sazna da je limun jedno od najjače alkalizirajućeg voća, dok orasi blago zakiseljuju tijelo. Smatram da je važno da piramida namirnica američkog Ministarstva poljoprivrede počne iskazivati pH različitih namirnica što je prije moguće. Vjerujem da bi se zdravlje mnogih ljudi moglo odmah popraviti kad bi znali birati alkalizirajuću hranu koja ima bolji učinak na ljudsko zdravlje. Potpun popis pH vrijednosti različitih namirnica možete pronaći u knjizi The pH Miracle (pH čudo) Roberta Younga.

Nema komentara:

Objavi komentar