Graviola - biljka koja pobjeđuje rak: Graviola za bolje raspoloženje

Graviola za bolje raspoloženje

Graviola i raspoloženje

GRAVIOLOM NA PRIRODAN I ZDRAV NAČIN POBOLJŠAVAMO NAŠE RASPOLOŽENJE, A SAMIM TIME I NAŠE ZDRAVLJE! 


Graviola vrlo dobro utječe na lučenje serotonina, hormona sreće koji ima razne funkcije: ubrzava motorne funkcije, regulira krvotok u mozgu, smanjuje apetit, utječe na reguliranje tjelesne temperature, ima analgetičko svojstvo; a ukoliko ga ima previše, smanjuje seksualnu želju ili onemogućava erekciju kod muškaraca. 
Utjecaj serotonina na raspoloženje najčešće se povezuje s depresijom. Ukoliko postoji smanjeno stvaranje serotonina u živčanom sustavu, dolazi do poremećaja raspoloženja u vidu glavobolje, depresije, nesanice i bezvoljnosti, a vrlo je česta i anksioznost (tjeskoba). 

Graviola za bolji san 


Ova čudesna biljka ako se uzima (u obliku praha, tableta ili soka) navečer prije spavanja, također umiruje i povoljno utječe na dobar i kvalitetan san. To je posebno važno osobama oboljelima od maligne bolesti, da se uspješno opuste prije spavanja, da lakše zaspu i bolje spavaju, te samim time se bolje odmore. Dobar odmor je jako važan dio u procesu ozdravljenja! U narodu je od davnina često spominjana mudra izreka: ''Dobar san čini pola zdravlja.''

Drugi prirodni načini za poticanje lučenja endorfina i serotonina (hormona sreće i zadovoljstva) su: smijanje, da radimo ono u čemu uživamo i ono što volimo (pozitivno stanje svijesti), pozitivno razmišljanje, odlazak u prirodu, vježbanje (može biti i šetanje ako niste fizički u mogućnosti vježbati), jedenje ljutog (ne previše ljutog), jedenje čokolade (s većim udjelom kakaa, po mogućnosti sa prirodnijim vrstama šećera), tuširanje ili kupanje u mlakoj ili hladnoj vodi, igranje sa djecom, druženje s osobama koje su nam drage, vođenje ljubavi :)

Mislite na sebe, na ono što vas zaista raduje i ispunjava, a zdravlje će vam biti jako zahvalno. To je savjet koji vrijedi jednako za onoga tko je zdrav i tko je bolestan. Najviše ćete učiniti za nekoga drugoga kad učinite za sebe ono što vas najviše ispunjava. A onaj kome je stalo do vas, to će znati primjetiti i cijeniti

Nema komentara:

Objavi komentar