Graviola - biljka koja pobjeđuje rak: Prevencija raka i prirodno liječenje raka

Prevencija raka i prirodno liječenje raka

zdrava hranaPROF. DR. JOHN HOPKINS: KAKO SE NOSITI  S RAKOM?

John Hopkins, priznati američki znanstvenik, došao je do više otkrića po pitanju prevencije i liječenja malignih bolesti - raka. Sve se više znanstvenika diljem svijeta slaže s njegovim otkrićima - da je rak bolest, ne samo tijela, već i uma i duha te da se rak može uspješno izliječiti samo ako se svim trima oboljelim aspektima čovjeka pogođenim bolešću daje važnost u liječenju.

Koja su
otkrića prof. dr. Johna Hopkinsa koja mogu pomoći oboljelima za uspješnu borbu protiv raka, a zdravima pomoći u održavanju zdravlja pročitajte u cjelosti ovdje.

Ovo su neka od otkrića prof. dr. Johna Hopkinsa koja mogu pomoći oboljelima za uspješnu borbu protiv raka, a zdravima pomoći u održavanju zdravlja:

- Svaki čovjek posjeduje ćelije raka u svom organizmu. Ćelije raka se ne mogu identificirati standardnim testovima, sve dok ne dostignu broj od nekoliko milijardi. Kad liječnici kažu pacijentu da više nema malignih ćelija, poslije terapije, to samo znači da se testom ne mogu identificirati ćelije raka, jer je njihov broj smanjen na nivo koji se ne može registrirati.

- Ćelije raka se pojavljuju u životu svakog čovjeka 6 do 10 puta.

- Kad je imunološki sustav čovjeka dovoljno jak, ćelije raka se uništavaju i sprečava se njihovo umnožavanje.

- Kad osoba ima rak, to nagovještava da je došlo do smanjenja hranjivih materija. Razlozi se mogu tražiti u genetici, životnoj sredini, hrani ili načinu života. Da bi se ovo smanjenje nadoknadilo, potrebno je promijeniti ishranu kako bi se poboljšao imuni sistem.

- Kemoterapija podrazumijeva uništavanje ćelija raka, ali također uništavanje i zdravih ćelija u koštanoj srži i digestivnom traktu, a također može doći do oštećenja jetre, bubrega, srca, pluća i dr.

- Zračenjem se, pored uništavanja ćelija raka, sagorijevaju i oštećuju i zdrave ćelije i organi.

- U početku se kemoterapijom ili zračenjem smanjuje veličina tumora. Međutim, daljnjom primjenom kemoterapije i zračenja, nema više rezultata kod eliminacije tumora.

- Kada u organizmu ima previše toksina nastalih kemoterapijom i zračenjem, imuni sistem je poljuljan ili uništen, što dovodi do toga da osoba postaje podložna raznim vrstama infekcija i drugim komplikacijama.

- Preporučuje se da ćelije raka ne treba hraniti i tako poticati njihovo umnožavanje:

     - Šećer hrani ćelije raka. Izbacite šećer i time ćete odstraniti vrlo značajnu hranu ćelijama raka. Zamjene za šećer su također štetne. Bolje su prirodne zamjene u vidu meda ili melase, ali u vrlo malim količinama. Kuhinjska sol posjeduje štetne dodatke koji joj daju bijelu boju. Umjesto nje preporučuju se Bragove amino-kiseline ili morska sol.

     - Mlijeko potiče organizam da proizvodi sluz, pogotovo u digestivnom traktu. Sluz hrani ćelije raka. Izbacivanjem mlijeka i zamjenom sa nezaslađenim soja mlijekom, ćelije raka će „gladovati''.

      - Ćelije raka bujaju u kiselom okruženju. Mesna dijeta je kisela i bolje je jesti ribu i malo piletine nego junetinu i svinjetinu. Meso također sadrži životinjske antibiotike, hormone rasta i parazite, koji su svi štetni, pogotovo za oboljele od raka.

       - Dijeta koja se sastoji od 80% svježeg povrća i sokova, žitarica, klica, jezgra i malo voća stvorit će alkalnu sredinu u organizmu. 20% ishrane može biti kuhana hrana, uključujući grah. Sokovi od svježeg povrća proizvode žive enzime, koji se lako apsorbiraju i dospijevaju na ćelijski nivo u roku od 15 minuta, čime se hrani i potiče razvoj i rast zdravih ćelija. Da biste omogućili živim enzimima da stvaraju zdrave ćelije, pokušajte piti svježe sokove od raznog povrća. Jedite sirovo povrće 2 do 3 puta na dan. Enzimi se uništavaju na temperaturi od 40C.

        - Izbjegavajte kavu, čaj, čokoladu jer imaju visok nivo kofeina. Zeleni čaj je mnogo bolji i ima sastojke koji pomažu borbu protiv raka. Treba piti nezagađenu ili filtriranu vodu da bi se izbjeglo konzumiranje toksina i teških metala, koje sadrži voda iz slavine. Destilirana voda je kisela i treba je izbjegavati.

- Proteini iz mesa se teško probavljaju i potrebno je mnogo enzima za probavljanje. Neprobavljena hrana ostaje u utrobi i uzrokuje stvaranje dodatnih toksina.

- Zidovi ćelija raka prekriveni su otpornim proteinom. Suzdržavanjem od konzumiranja mesa oslobađa se više enzima, koji napadaju proteinske zidove ćelija raka i omogućavaju prodor obrambenih ćelija koje uništavaju ćelije raka.

- Neke materije podižu imuni sistem (IP6, flor, antioksidanti, vitamini, minerali EFA i dr.) i omogućavaju da obrambene ćelije organizma uništavaju ćelije raka. Vitamin E omogućava ubijanje ćelija raka, što predstavlja normalnu reakciju organizma u uklanjanju oštećenih, nepoželjnih i nepotrebnih ćelija.

- Rak je bolest uma, tijela i duha. Aktivan i pozitivan um pomaže u savladavanju raka. Bijes, netolerancija i gorčina stvaraju u tijelu stres i kiselost. Njegujte duh ljubavi i praštanja. Naučite se opustiti i uživati u životu.

- Ćelije raka ne napreduju u sredini s puno kisika. Tjelesne vježbe i duboko disanje dopremaju više kisika do ćelija. Terapija kisikom osigurava uništavanje ćelija raka. 


Informacije u ovom članku (kao i na cijelom ovom blogu) ne služe zdravstvenom savjetovanju čitatelja te se putem njega ne sugerira nikakav oblik liječenja. Za svaku primjenu informacija iz ovog članka (kao i svih članaka i tekstova na blogu) odgovorni ste sami.

Nema komentara:

Objavi komentar